EDUCAȚIA OUTDOOR - UN PAS SPRE VIITOR
POCU/987/6/26/154296
cod SMIS POCU/987/6/26/154296
Liceul Teoretic „ALEXANDRU IOAN CUZA” Iași, lider de parteneriat, alături de partenerii Școala Gimnazială „GHEORGHE I. BRĂTIANU" Iași și Școala Gimnazială "IONEL TEODOREANU" Iași, implementează proiectul EDUCAȚIA OUTDOOR - UN PAS SPRE VIITOR, ID proiect 154296 finanțat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritară – nr. 6, Educație și competențe, Prioritatea de investiții – 10.i., Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare, apel de proiecte POCU/987/6/26/Operațiune compozită O.S 6.3,O.S 6.6/26/Operațiune compozită O.S 6.3,O.S 6.6, Contract de finanțare nr. POCU/987/6/26.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și implementarea unui set de măsuri integrate menite să asigure îmbunătățirea participării la procesul de educație a elevilor din învățământul primar și secundar, reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu pentru elevii din învățământul preuniversitar, în special elevi din grupurile vulnerabile. Măsurile vizează totodată îmbunătățirea competențelor în domeniul educației outdoor a minimum 36 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și ale unei școli incluzive.
Grupul-țintă al proiectului este constituit din 321 de elevi din învățământul preuniversitar obligatoriu aferent celor trei instituții de învățământ implicate în proiect, din care minimum 10% elevi aparținând minorității rome și minimum 15% elevi din mediul rural. În vederea susținerii unor activități didactice moderne și de calitate, proiectul prevede și formarea a 36 de cadre didactice, în domeniul educației outdoor, prin creșterea calității și flexibilității procesului instructiv-educativ pe termen lung.
Principalele rezultate așteptate sunt creșterea nivelului de pregătire al elevilor care beneficiază de sprijin prin participarea la programe de educație furnizate prin implementarea proiectului, cu translarea activităților și valorificarea rezultatelor la nivel local/județean/regional, perfecționarea cadrelor didactice pentru activitățile în sistem outdoor și oferirea de bune practici în domeniul educației școlare.
Durata de implementare: 15 luni
Bugetul total al proiectului este de 1,729,093.23 lei din care 1.694.510,00 finanțare nerambursabilă și 34.583,23 contribuție proprie.
Detalii suplimentare cu privire la activitățile proiectului pot fi oferite de managerul de proiect, profesor Ariadna Cristina Maximiuc, directorul Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași, telefon: 0232/272904, email: alicuzaiasi@gmail.com .
1. WORKSHOP - EDUCAȚIA OUTDOOR - STRATEGII DE IMPLEMENTARE A ACTIVITĂȚILOR DIDACTICE
22 NOIEMBRIE 2023 ORA 13.00 LICEUL TEORETIC „ALEXANDRU IOAN CUZA”, CORP A
2. CONFERINȚĂ DE DISEMNARE ȘI MULTIPLICARE A ACTIVITĂȚILOR ȘI REZULTATELOR PROIECTELOR
11 DECEMBRIE 2023 ORA 14.00 ATENEUL NAȚIONAL IAȘI
3. CONFERINȚA DE ÎNCHEIERE A PROIECTULUI
27 DECEMBRIE 2023, ORA 10.00 LICEUL TEORETIC „ALEXANDRU IOAN CUZA”
JURNAL DE EXCURSIE LA ARCALAND, SCULENI - 28 august 2023
Am pornit cu multă voie și entuziasm spre excursia din cadrul proiectul POCU "Educație outdoor. Un pas spre viitor". La Arcaland copiii au beneficiat de un tur ghidat al fermei. Apoi am desfășurat împreuna activități specifice: jocuri de teambuilding, jocuri sportive, activități distractive la trambulina, tiroliana, tir cu arcul, mașinuțe și joaca liberă.
Am vizitat biserica satului cu hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" unde ni s-a vorbit cu har despre istoricul lăcașului de cult. Am fost primiți cu ospitalitate si cu o cuvântare de folos de către părintele paroh, Bobarca Marcel, și de doamna profesor de religie, Bobarca Mihaela.
După masa de prânz am continuat sa lucrăm în echipă în cadrul activității intitulate "Tabloul prieteniei". Elevii au realizat amprente colorate cu palmele lor și au personalizat tabloul cum au stiut mai bine. Apoi au sărit peste o linie spre panoul cu tabloul, încercând sa se sincronizeze. Au subliniat astfel cât de mult s-a consolidat grupul.
Ne-am întors spre case mai bogați sufletește, mai încărcați cu energie pozitiva și mai uniți.
ACTIVITĂȚI LUNA MARTIE 2023
ACTIVITĂȚI LUNA MAI 2023
În primele luni de implementare s-au organizat activități de tip outdoor, conform specificului proiectului pe diverse domenii de educație nonformală: științific interdisciplinar, tehnic, sportiv, educație pentru sănătate, educație ecologică, civică, financiară, rutieră, interculturală, cultural-artistică (teatru, folclor, literatură, muzică, dans, arte vizuale), pentru cei 321 de elevi de primar, gimnaziu și liceu din grupul țintă.
ACTIVITĂȚI LUMA IUNIE 2023
ACTIVITĂȚI OCTOMBRIE 2023
ACTIVITATE DESFĂȘURATĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI POCU - ”EDUCAȚIE OUTDOOR. UN PAS SPRE VIITOR”